Terug naar overzicht

Nieuws

Preventieplannen 2019-2022

De preventieplannen zijn het middel bij uitstek om bedrijven te doen stilstaan bij de verpakkingen die ze op de markt brengen. Vaak bevatten ze relatief eenvoudige maatregelen die toch een grote impact hebben, zoals het gebruik van herbruikbare palletten.

 

Individuele preventieplannen

De individuele preventieplannen zijn vaak van zeer hoge kwaliteit en getuigen van een doorgedreven zoektocht naar afvalbesparende maatregelen met een positieve impact op het milieu.

In totaal werden 725 bedrijven uitgenodigd om een individueel preventieplan in te dienen. Er werden 265 plannen ingediend, waarvan de IVC 235 plannen heeft goedgekeurd. 30 plannen zijn geweigerd met opmerkingen.

 

Sectorale preventieplannen

Ook de sectorale preventieplannen zijn doorgaans van zeer hoge kwaliteit. Het voordeel van deze plannen is dat ze dankzij sectorspecifieke maatregelen op korte termijn een belangrijke evolutie kunnen bewerkstelligen.

In totaal werden 19 sectorale preventieplannen ingediend. Die vertegenwoordigen samen 567 bedrijven. De IVC voert een grondige analyse uit van deze plannen.

Interregionale Verpakkingscommissie (IVC)