Terug naar overzicht

Nieuws

Een nieuw elektronisch Aangifteformulier voor de verpakkingsverantwoordelijken die zelf aan de terugnameplicht voldoen

Een 200-tal bedrijven vervult jaarlijks individueel de terugnameplicht bij de Interregionale Verpakkingscommissie (IVC). Deze bedrijven zijn dus voor hun huishoudelijk en/of hun bedrijfsmatig verpakkingsafval niet aangesloten bij een erkend organisme.

Het aangifteformulier A, voor het vervullen van de terugnameplicht, en het formulier C, voor het aanvragen van verwerkingsattesten, zijn vanaf dit jaar elektronisch in te vullen.

De nieuwe elektronische formulieren zijn, met enige vertraging, gelanceerd geworden op 30 april 2014. De einddatum voor het indienen van de aangifte met betrekking tot het jaar 2013 werd uitzonderlijk verplaatst naar 30 juni 2014.

De verpakkingsverantwoordelijken die individueel de terugnameplicht vervullen, hebben elk een login en paswoord gekregen en kunnen inloggen op het elektronisch formulier via een speciaal daartoe ontwikkelde website: https://forma.ivcie.be/.

Het elektronisch formulier heeft dezelfde indeling als het oude papieren formulier, maar moet ervoor zorgen dat de aangifte voor de verpakkingsverantwoordelijken vlotter zal verlopen. De IVC wint ook tijd en kan hierdoor de verpakkingsverantwoordelijken beter bijstaan en de dossiers beter opvolgen.

 

schermafbeelding-2018-10-29-om-15-25-17

 

Download de nieuwsbrief in PDF

Interregionale Verpakkingscommissie (IVC)